STING-företaget Replisaurus tar in 100 miljoner i riskkapital

Replisaurus Technologies i Kista har lyckats attrahera 100 miljoner i riskkapital från såväl nya som redan medverkande finansiärer. Investeringen ger företaget möjlighet att skala upp verksamheten till 20-25 anställda och inleda tester av en första industriell tillverkning. Företaget var först in i Stockholm Innovation & Growths (STING) inkubatorverksamhet och att växa vidare i Kista är också helt rätt för bolaget, menar teknikchefen och grundaren Patrik Möller.

Replisaurus Technologies flyttade från Lund till Kista för tre år sedan med en innovativ och patenterad produktionsteknik för elektronik- och halvledarindustrin. I Kista etablerades de som ett av de första företagen i Stockholm Innovation & Growths (STING) inkubatorverksamhet.Idag består företaget av sju personer men inom 18 månader ska verksamheten ha vuxit till att omfatta 20-25 anställda. Allt tack vare 100 miljoner kronor (14,4 miljoner dollar) i nytt riskkapital där huvudinvesterarna är Northzone Ventures och tyska Wellington Partners, förutom de ursprungliga finansiärerna, Sjätte AP-fonden, KTH Seed Capital och Företagsbyggarna. Nyligen har också företaget rekryterat den nya VD:n James Quinn. Den kommande personalrekryteringen sker också på den internationella marknaden även om det också finns gott om kompetens inom elektrokemi och halvledareteknik i Kista, menar Patrik Möller.? Nu kan vi ta de steg vi alltid har planerat och starta den tekniska produktionen på allvar. Tack vare vår nya VD, och vår styrelse, har vi idag ett kontaktnät av tillverkare, kunder och leverantörer som gjort oss till ett internationellt företag, säger Patrik Möller, grundare och teknikchef på Replisaurus.Stockholm Innovation & Growth, STING, hjälper entreprenörer att utveckla innovationer till tillväxtföretag. STING har sedan starten 2002 hjälpt ett 20-tal bolag med de första stapplande stegen på väg mot bärkraftiga tillväxtföretag. ? Det har varit oerhört spännande att arbeta tillsammans med teamet bakom Replisaurus. De har en mycket intressant teknik med stor internationell potential. Teamet har också varit väldigt målmedvetna och arbetat effektivt med att utveckla ett helt nytt högteknologisk företag. Den här investeringsrundan är ett stort erkännande Replisaurus och de är att av de mest intressanta utvecklingsföretagen vi har i Sverige idag. Vi är mycket glada att vi fått vara med och lotsa dem framåt, säger Pär Hedberg, VD STINGReplisaurus Technologies patenterade innovation är en unik process för elektronik- och halvledarindustrin kallad ECPR. Den elektrokemiska kopieringstekniken ECPR används för att med hög noggrannhet framställa metallmönster i mikro- och nanoskala. Jämfört med existerande lösningar erbjuder ECPR ökad precision, en förenklad produktionskedja och betydligt lägre kostnad per tillverkad komponent.Läs mer på www.replisaurus.com