STING Capital investerar i bolag ur KTH

Plasmatrix Materials och Bio Servo Technologies får båda 1,5 miljoner kronor från STING Capital. Bolagen har sin bakgrund i forskning som gjorts inom KTH. Tack vare investeringen går de nu vidare i sin utveckling av innovativa produkter.

− Plasmatrix Materials och BioServo Technologies är två mycket spännande bolag som löser tydliga kundbehov. Bägge bolagen har sina rötter i KTHs forskning och har utvecklats inom STING:s inkubator. Vi är mycket nöjda att det kommer ut så många bra bolag från KTH och från den inkubator som STING driver åt KTH, säger Lisa Ericsson chef för KTH Innovation, i ett pressmeddelande.Plasmaterix Materials har tagit fram ett nanomaterial som effektivt dämpar bort oönskade vibrationer. Vibrationer är ett stort problem i industriella sammanhang. Med hjälp av investeringen kan nu bolaget gå vidare i sin utveckling och ta fram en maskin för industriell produktion. Målet är att leverera materialet till kund under 2008.− Plasmatrix är ett bra exempel på hur gränsöverskridande forskning i nära samarbete med industriella partners ofta leder till unika och kommersiellt intressanta resultat. Marknadspotentialen för det nya vibrationsdämpande materialet är självfallet mycket stor eftersom man löser ett för industrin centralt och mycket kostnadskrävande problem, säger Pär Hedberg VD STING Capital.BioServo Technologies har utvecklat en handske som kan förstärka kraften i handgreppet för den som bär hansken. Målgruppen är såväl människor med nedsatt rörelseförmåga som till exempel hantverkare som behöver extra kraft i vissa kroppsmoment. Forskarena bakom innovationen har sin bakgrund inom både mikromekanik och neurologi och planerar att använda den nya teknologin i en rad produkter.STING Capital är unikt tack vare investeringarna i mycket tidiga skeden. Investeringarna sker främst i högteknologiska bolag med unika produkter och stor internationell tillväxtpotential.Läs mer om STING Capital: www.stingcapital.com