Ny unik satsning för att fler forskare ska lyckas bygga framtida tillväxtföretag

Många av framtidens exportföretag finns i forskningslabben, men problemet är att de flesta forskare saknar kompetens och drivkraft för att lyckas med att bygga ett exportföretag. För att lyckas krävs normalt också en näringslivserfaren person som drivs av att göra affärer.

Med det nya Kick Start programmet finns nu ett nytt hjälpmedel för att matcha ihop entreprenörer med forskare. Bakom det unika programmet står Stockholm Innovation & Growth (STING) och Innovationsbron Stockholm. Scint-X, ett nytt forskningsbaserat bolagMånga av framtidens exportföretag finns i forskningslabben, men problemet är att de flesta forskare saknar kompetens och drivkraft för att lyckas med att bygga ett exportföretag. För att lyckas krävs normalt också en näringslivserfaren person som drivs av att göra affärer. Med det nya Kick Start programmet finns nu ett nytt hjälpmedel för att matcha ihop entreprenörer med forskare. Bakom det unika programmet står Stockholm Innovation & Growth (STING) och Innovationsbron Stockholm. Scint-X, ett nytt forskningsbaserat bolag