Nu är det dags igen att utse årets främsta nystartade teknikföretag

Ett trettiotal företag kommer att tävla om utmärkelsen Innovation & Technology Award 2007 och en prissumma på 150 000 kronor. Vinnaren utses av en kvalificerad jury av erfarna entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar.

Nu är det dags igen att utse årets främsta nystartade teknikföretag under eventet Innovation & Technology i Kista den 25 april. Ett trettiotal företag kommer att tävla om utmärkelsen Innovation & Technology Award 2007 och en prissumma på 150 000 kronor. Vinnaren utses av en kvalificerad jury av erfarna entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar. Vill du delta med ditt företag ? anmäl ditt intresse redan nu!Årets upplaga av entreprenörseventet Innovation & Technology närmar sig med stormsteg. Under en heldag den 25 april ställer ett trettiotal noga utvalda nystartade teknikföretag ut på en mässa där det främsta företaget tar hem priset Innovation & Technology Award 2007.  Prisutdelare är näringsminister Maud Olofsson.Dagen är dessutom fylld av workshops och seminarier där entreprenörer som redan lyckats bygga internationella teknikföretag delar med sig av sina lärdomar till framtidens entreprenörer.Det första årets vinnare av Innovation & Technology Award var OP5 som gick hem med motiveringen:”Bolagsbyggande handlar om att förstå behoven hos sina kunder. Med 80 kunder på 24 månader var OP5 juryns enhälliga val”.Året efter var det dags för det innovativa skrivarföretaget Printdreams att ta hem titeln med motiveringen:”Med en unik tro på sin uppfinning som endast en hundraprocentig entreprenör kan uppvisa, levererar Printdreams en lösning som har stor marknadspotential. Detta gör de med en väl genomtänkt och väl utförd affärsmodell i ett bra team.”Kvalificerad jury avgörAtt rätt företag tar hem titeln även i år borgar den kvalificerade juryn av erfarna entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar för. Varje företag får en chans att presentera sig för juryn som utgår från kriterierna: innovativ lösning på ett stort kundproblem, stor marknadspotential, vilja och förmåga att växa samt försäljningsförmåga. Innovation & Technology är en gemensam satsning av STING, Kungliga Tekniska Högskolan och tidningen Ny Teknik. Samarbetspartners är Innovationsbron Stockholm, Stockholms stad och Vinnova.Vilka företag som får möjlighet att delta avgör affärscoacherna på Stockholm Innovation & Growth (STING).? Under Innovation & Technology får nybakade entreprenörer en unik möjlighet att knyta värdefulla kontakter med såväl riskkapitalbolag som affärsänglar, men även inhämta ovärderliga kunskaper och erfarenheter från några av våra mest lyckade företagare under de senaste åren. Ett av de företag som var med 2005, fick här kontakt med ett riskkapitalbolag som senare ledde till en investering på cirka 100 miljoner kronor, säger Pär Hedberg, VD för Stockholm Innovation & Growth (STING).Borde du vara den som tar emot prischecken av näringsminister Maud Olofsson den 25 april, anmäl ditt intresse på www.innovation-technology.se!