Huvudtalare vid årets Innovation & Technology var IP-gurun Jeff Pulver

Under sin keynote gav han flera råd till nya entreprenörer men berättade också om sin egen resa till framgång.

Huvudtalare vid årets Innovation & Technology var IP-gurun Jeff Pulver. Under sin keynote gav han flera råd till nya entreprenörer men berättade också om sin egen resa till framgång.Jeff Pulver är grundaren bakom bland annat VON ? en internationell serie IP-telekommunikationsmässor och konferenser, men även en rad företag. Under årets Innovation & Technology gav han en keynote under rubriken ?How disruptive changes in the industry can create opportunities for startups?.Han inledde med att ge en bild av sin egen resa från radioamatör till internationell IP-guru. Jeff Pulvers egen framgång blev till ett gott exempel på hur nya startups får fördelar framför traditionell industri genom ett teknikskifte. Han passade också på att ge en rad goda råd till de församlade entreprenörerna.? Att vara lite okunnig och naiv kan vara bra egenskaper. Då ser du inte alla hinder på vägen eller inser hur svårt det kan vara att driva din verksamhet, sa Jeff Pulver.? Välj ditt team med stor omsorg. När jag startat mina verksamheter har jag undvikit att anställa människor med alltför lång erfarenhet av telekombranschen. Istället har jag sökt efter personer som inte redan är övertygade om vad som är möjligt att göra eller inte.? Följ inte din affärsplan helt slaviskt. Sikta istället på målet med ditt företag och var kreativ på vägen dit. Strukturen på en affärsplan får inte hindra dig att lyckas, utan håll fast vid din övertygelse. Dessutom investerar varken riskkapitalister eller affärsänglar i en affärsplan utan de investerar i dig som individ.Avslutningsvis uppmanade han alla i publiken att sprida nyfikenheten och drivkrafterna som ligger bakom viljan att starta bolag. ? Sprid entreprenörskapet till alla du känner, din familj och dina barn. Vi behöver fler unga som växer upp och känner att de kan förändra världen.Se bildspel från heldagen Innovation & Technology 2007 (alla bilder är fria för publicering).Mer information finns på www.innovation-technology.se