Go Global: vässad utbildning för lyckad export

Nu står den andra omgången av STING:s program Go Global för dörren. Årets upplaga bär med sig flera nyheter som ska ge deltagarna en flygande framgång i sina exportsatsningar. Även i år delar en lång rad välkända entreprenörer med sig av sina erfarenheter, kunskaper och nätverk.

Stockholm Innovation & Growths utbildningsprogram Go Global står inför sin andra omgång. Go Global är programmet där en rad välkända entreprenörer delar med sig av hemligheterna bakom sina framgångar. Kursdeltagarna är mindre företag som står i begrepp att starta en exportsatsning ? eller “Go global”.? I år har vi vässat programmet ytterligare för att skapa en så effektiv och driven utbildning som möjligt. Sju teknikföretag erbjuds att delta i Go Global där en rad välkända entreprenörer deltar med sin erfarenheter och sin kunskap. Go Global leds också i år av Katarina Bonde som har en gedigen kunskap efter att ha lett ett flertal amerikanska IT-företag till internationell framgång, berättar Ulf Brandels, affärscoach på Stockholm Innovation & Growth och projektledare för Go Global.Då kursstarten är i september är det också hög tid för intresserade företag att anmäla sig,  menar Ulf Brandels.Guide till utlandslanseringenNågra av nyheterna i årets omgång är ett mer komprimerat program där de tio kurstillfällena pågår från den 26 september till den 6 december. Dessutom har man lämnat ämnesfokuseringen för att istället gå igenom en geografisk region i taget.? Målet är att ge deltagarna en så effektiv och användbar utbildning som möjligt. Vi har också  begränsat antalet deltagande företag från tio till sju i år. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kursdeltagarna, säger Ulf Brandels.Målet med programmet Go Global är att det ska utgöra en guide förbi hinder och problem för en lyckad exportsatsning. Under programmet utvecklar deltagarna en individuell plan för respektive företags internationalisering under ledning av namnkunniga entreprenörer, där bland andra  Xavier Aubry, VD Appear Networks, Magnus Nilsson, VD Wayfinder, Magnus Rehn, VD Tagmaster och Bengt Åkerlind fd vVD Microsoft ingår.? Kursdeltagarna ges också ett unikt tillfälle att bredda sina nätverk, dels genom varandra, men även genom våra föreläsare. Det breda nätverket är också ett av programmets största fördelar och något som följer deltagarna genom den kommande utlandssatsningen.Internationella riskkapitalbolagGo Global vänder sig främst till företag som är relativt nystartade och har en egenutvecklad produkt med en etablerad kundbas i Sverige. Bolagen drivs av en eller flera entreprenörer och har en ungefärlig omsättning på en miljon kronor. De tio halvdagarna avslutas också med en utvärdering inför en rad internationella riskkapitalbolag där ett av företaget också identifieras som mest troliga att lyckas.Läs mer och anmäl dig till Go Global.Go Global i fem stegStockholm Innovation & Growths program Go Global består av fem steg inklusive en utvärdering av en panel internationella riskkapitalister. Allt för att ditt företag ska ges bästa förutsättningar att verkligen lyckas med en internationell lansering. Under programmet besvaras bland annat dessa frågor:?    Är din produkt anpassad för försäljning på den utvalda marknaden? Vilka förändringar behöver du göra för att lyckas??    Vad är viktigt att veta om den geografiska marknaden för att lyckas med försäljningen??    Vilka är de juridiska hindren du behöver övervinna??    Hur finansierar du din internationalisering??    Samt en utvärdering med presentation inför en panel av internationella representanter för riskkapitalbolag.