Fem STING-bolag nominerade till mobilgalan

Årets nomineringar till Mobilgalan är klara och det är en diger lista på såväl företag som mobiltjänster och applikationer som kan bli bäst i klassen i år. Inte mindre än fem STING-bolag finns med bland de nominerade. Den 8 november presenteras vinnarna på mobilbranschens egen Oscarsgala i Kista Science Tower.

Det är sjunde året i rad som Mobilgalan går av stapel och årets program rymmer såväl prisutdelning som en konferens och utställning den 8 november i Kista Science Tower. Nomineringarna i de sju kategorierna offentliggjordes den 2 oktober av bland andra tidningen Mobils chefredaktör, Linus Brohult:− Det händer extremt mycket inom mobil IT just nu. Listan med nominerade företag i år är mer späckad än någonsin tidigare med intressanta bolag, inte minst innovatörer på hög nivå.Bland de nominerade i klassen Årets innovation hittar vi bland andra STING-företagen Inview och MyFC. I klassen årets nykomling återfinns wimax-företaget HULU och en av kandidaterina till Årets mobila affärslösning är företaget Extransit´s Mobile Interactice Suite; en tidsbesparande smart Java-applikation för interaktiv kontakt med affärssystem. Bakom nomineringen till ett av Årets Mobila Initiativ, nämligen Stockholms stad: Mobil navigering för synskadade, hittar vi ännu ett STING-företag: Mobile Sorcery.Under Mobilgalan den 8 november pågår också en heldagskonferens där bland andra Frank Meehan, Global chef för mobiler och applikationer på Hutchison, Johan Lindgren, VD Telenor och Per Sundin, VD Sony BMG ska diskutera vilka mobila tjänster som kommer att driva marknaden och spana efter nya trender i mobilvärlden. På plats i Kista Science Tower pågår också en mässa under dagen där du kan möta några av de hetaste mobilföretagen just nu.Mobilgalan arrangeras av tidningen Mobi och Veckans affärer och som telekompartner finns ZTE Wistron. Mobile Service Partner är Plusfoursix och Networking Partner Kista Science City AB samt Legal partner är Bird & Bird. Läs samtliga nominerade.