Den 13 februari under mässan 3GSM i Barcelona

I klassen “mest innovativa teknikutveckling” är STING-bolaget In View AB en av sex nominerade med sin produkt ippi?, som gör att du kan ta emot och skicka MMS, SMS och e-mail via tv:n. ippi är den enda svenska produkt som är nominerad inom kategorin mobila innovationer.

Den 13 februari under mässan 3GSM i Barcelona avgörs mobilvärldens svar på Oscarsgalan – Global Mobile Awards. I klassen “mest innovativa teknikutveckling” är STING-bolaget In View AB en av sex nominerade med sin produkt ippi™, som gör att du kan ta emot och skicka MMS, SMS och e-mail via tv:n. ippi är den enda svenska produkt som är nominerad inom kategorin mobila innovationer.? Nomineringen känns verkligen som ett erkännande från mobilindustrin av In View?s teknik och förmåga. Publiciteten kring nomineringen kommer hjälpa oss att hitta ytterligare mobiloperatörskunder och partners internationellt säger Mats Segerström, VD på In View AB. In View är ett av 20 svenska bolag som under världens ledande mobilmässa får möjlighet att ställa ut i exportrådets monter. Här sker företagets marknadslansering och till sommaren siktar In View på att ?världens största mobiltelefon där TV?n är en del ? ska finnas i butik. De båda grundarna, Mats Segerström och Kjell Lindén, har ett förflutet inom bland annat Ericsson Business Innovation. In View bildades i augusti 2003 och har utvecklats inom ramen för Stockholm Innovation & Growth supportsystem.Med In Views patenterade teknik omvandlas tv:n till en kommunikationscentral, där en specialanpassad och designad fjärrkontroll används för att ta emot och svara på ljud, bild och textmeddelanden. Tekniken fungerar ihop med alla mobiler, där ippi har utrustas med ett eget mobiltelefonabonnemang eller kontantkort. ippi öppnar en ny stor marknad för mobiloperatörer, som med ippi kan börja erbjuda sina befintliga tjänster även på vanliga TV- apparater.- Som konsumentprodukt medför ippi ett enkelt sätt att hålla kontakten med familj och vänner när man är på resande fot. ippi fungerar också som en anslagstavla i hemmet dit familjen skickar meddelanden i form av MMS med bild och ljud eller SMS, berättar Kjell LindénFörutom att sälja ippi som konsumentprodukt siktar InView på vårdsektorn, där tekniken kan bryta ensamheten för gamla och fungera som ett effektivt redskap inom hemtjänsten. Exempelvis genom att i förväg informera äldreboende med bild och text vem som kommer på besök. Under hösten 2006 har framgångsrika försök gjort med hemtjänsten i Stockholms Stad och nyligen tecknades ett samarbetsavtal med Sveriges största privata rådgivare, Attendo Care. Här planeras ippi att installeras på Attendo Cares anläggning för vårdboende på Västra Varvsgatan i Malmö i en första fas.Läs mer om In View: http://www.inview.se/