Årets Innovation & Technology Award gick till Nanologica

Det var tredje året i rad som priset delades ut till bästa startup-företag inom regionen östra Sverige.

Årets Innovation & Technology Award gick till Nanologica som var en av deltagarna under entreprenörseventet Innovation & Technology. Det var tredje året i rad som priset delades ut till bästa startup-företag inom regionen östra Sverige.Uppsalaföretaget Nanologica tog hem segern bland de tolv nominerade företaget i tävlingen Innovation & Technology Award som avslutade årets upplaga av eventet Innovation & Technology i Kista Science City.? Det är ju jätteroligt men också helt oväntat. Vi trodde inte ens att vi skulle nå finalen, säger Krim Talia, VD för Nanologica.? Vi deltog också under fjolårets event och det ledde inte bara till uppmärksamhet i media utan även till en del affärer. Att vi i år går hem med högst vinsten är oerhört uppmuntrande, säger Krim Talia.Juryns motivering lyder: ?Vinnaren har visat på initiativkraft att skapa en internationell närvaro och skickligt förhandlat sig till kundfinansiering. I en sällsynt blandning av high-techutveckling och skalbar low-techproduktion har detta bolag en nästintill obegränsad marknadspotential i flera lönsamma applikationsområden.?Priset delades ut av näringsminister Maud Olofsson som också passade på att ge sina råd till färska entreprenörer. Bland annat pekade hon på betydelsen av att ha en bra mentor som rådgivare vid företagsstarten.Samtliga 29 utställare under Innovation & Technology deltog i tävlingen men den namnkunniga juryn valde sedan ut de sex finalisterna: Nanologica, Primelabs, Obstecare, Info24, Squace samt Transic. I juryn bland andra förra årets vinnare Alex Breton, Printdreams.Priset är instiftat av Kungliga Tekniska högskolan (KTH) tillsammans med Stockholm Innovation & Growth (STING) och består förutom äran av en check på 150 000 kronor.Se bildspel från heldagen Innovation & Technology 2007 (alla bilder är fria för publicering).Mer information finns på www.innovation-technology.se