Riktig rusning till Kista Science City

Kista Science Citys attraktionskraft ligger på topp. Det visar ett fylligt reportage som Sveriges Televisions ABC-nyheter har gjort om dagens Kista Science City.

När SVT:s nyhetsprogram ABC besökte Kista Science City i veckan mötte de såväl företag som forskare och studenter. Rubriken på reportaget är ?Full rulle för Kistas företag?. I inslaget kommenterar Anders Stinger, Fujitsu Siemens Computer, företagets flytt till Kista Science City:− Det är helt underbart att komma till ett ställe där det är lite puls! Här är vi mycket närmare våra kunder och partners. Kommunikationerna är naturligtvis mycket bättre nu också, säger Anders Stinger till ABC.Det positiva situationen bekräftas av fastighetsföretaget Klöven, som för närvarande uppför den nya Kistamässan med tillhörande hotell i Kista Science City.− Det är som natt och dag, och går inte att jämföra med början av 2000-talet då många inom IT-sektorn hade det jobbigt. Idag finns en enorm tillförsikt bland de företag som finns här, säger P-G Sabel, Klövern, till ABC.I inslaget möter du också Nils-Erik Selin, VD Kista Science City och Pär Hedberg, VD STING, samt internationella studenter och forskare från Interactive Institute.