30 av Sveriges mest lovande nystartade teknikbolag ställer ut på Innovation & Technology den 8 maj

Entreprenörseventet Innovation & Technology går av stapeln för fjärde året i rad den 8 maj i Kista Science City. Här kommer 30 av Sveriges mest lovande nystartade teknikföretag att ställa ut på en heldagsmässa. Under samma dag genomförs workshops där entreprenörer som redan lyckats bygga internationella teknikföretag delar med sig av sina lärdomar till framtidens entreprenörer. Nu har de 30 utställande teknikbolagen valts ut.

”Nytt för i år är att vi har gått från regional till nationell mässa och det känns jättekul att så många kvalificerade bolag har ansökt om att få ställa ut. Cirka 60 procent kommer från Stockholmsregionen, medan de övriga 40 procenten är geografiskt fördelade från Skellefteå till Malmö. I hård konkurrens har nu 30 bolag valts ut”, säger Lisa Ericsson, medarrangör och avdelningschef på KTH Innovation.”Förra året lockade eventet över 70 investerare bland totalt cirka 300 besökare, så vi tror att de utställande bolagen även detta år kommer att kunna etablera många intressanta och givande kontakter. Dessutom kommer ett av bolagen under kvällen att tilldelas Innovation & Technology Award och 150 000 kronor i prispengar” säger Pär Hedberg, VD på STING (Stockholm Innovation & Growth) och tillika medarrangör av Innovation & TechnologyDe utvalda bolagen täcker ett brett teknikspektrum; allt från företaget Movinto Fun som utvecklar ”en bärbar rörelsebaserade spelkonsol som riktar sig till unga stilmedvetna tjejer” till det nystartade medtechbolaget Bioservo som utvecklar muskelförstärkande system, där den första produkten är en handske som stärker greppet. Cirka en tredjedel är cleantechbolag, en tredjedel medicintekniska bolag och en tredjedel är ICT-bolag.Bland de utvalda bolagen finns exempelvis Rehact AB med sin unika värmeväxlare som drastiskt minskar energiförbrukningen. Nyligen valde Världsnaturfondens miljöprojekt Global Focus ut Rehact som en av tolv svenska klimatinnovatörer “med potential att bidra i stor skala till att stoppa klimatförändringarna. Företaget finns även med på Michael Woods cleantech-lista och kammade hem inte mindre än två priser på innovationstävlingen Venture Challenge vid San Diego-universitetet bland 150 deltagande företag. Ett annat av de utvalda bolagen är Organoclick som i förra veckan tilldelades Årets Miljöinnovationspris för deras patenterade process som kan göra papper och kläder vattentäta på ett helt miljövänligt sätt. Årets vinnare av Innovation & Technolgy Award utses under eventet av en kvalificerad jury av erfarna entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar. Förutom mässan kommer besökare att kunna medverka på interaktiva workshops, där några av Sveriges främsta teknikentreprenörer delar med sig av sina erfarenheter som bland andra John Elvesjö, Tobii Technology; Per Olofsson, ClimateWell; Edvard Kälvesten, Silex Microsystems; Anders Williamsson, HemoCue; Nils Bildt, Teleopti; Ludvig Linge, The Astonishing Tribe samt Svante Jurnell, IP Only.  Årets huvudtalare är Will Whitehorn, VD Virgin Galactic.Innovation & Technology arrangeras av KTH Innovation och STING (Stockholm Innovation & Growth). Huvudsamarbetspartner är Innovationsbron Stockholm och samarbetspartners är Vinnova och Stockholms Stad. Läs mer på www.innovation-technology.se