Olof Berglund – ny affärscoach inom medtech!

Olof Berglund är STING:s nya affärscoach med inriktning på medicinteknik (medtech). Han kommer hit med 20 års erfarenhet av försäljning, marknadsföring och företagande inom industrin. Nu är målet att vägleda entreprenörer och innovatörer till framgång inom STING – en innovationsmiljö som han menar är bland de bästa i landet.

Det är med en solid branscherfarenhet, som Olof Berglund antar utmaning som affärscoach med inriktning mot medicinteknik hos STING. Med ett CV som skvallrar om såväl om ett brett internationellt nätverk, som djup marknadskunskap, ser han fram emot att möta STING:s drivna entreprenörer och innovatörer.– Att göra resan från idé till företag är oerhört roligt – det vet jag av egen erfarenhet. Tillsammans med STING är också chansen att lyckas större, tack vare de väl utvecklade metoderna, och coachernas breda erfarenhet. STING är bland de bästa innovationsmiljöerna i Sverige, säger Olof Berglund.STING:s metoder framgångsrikaEfter att ha tagit sin universitetsexamen i Linköping har Olof Berglund haft ledande poster inom de båda internationella jättarna Glaxo och Abbott. År 2004 tog han rodret för startupbolaget Beampoint, grundat på en svensk behandlingsmetod av prostatacancer. Till STING kommer han från sitt senaste uppdrag som VD för Handicare, ett företag som tillverkar och säljer rehabiliteringsprodukter. Att ta sig an uppgiften som affärscoach inom STING kändes som ett naturligt sätt att ”ge något tillbaka”, berättar han.– Dessutom längtade jag tillbaka till den energifyllda fasen av att bygga upp nya företag. Att arbeta som coach inom STING, betyder också att du får tillgång till de metoder och verktyg, som hittills gjort STING-bolagen framgångsrika, säger han.Medicinteknik traditionsrik sektorMarknaden för medicinteknik har framtiden för sig, menar han. Speciellt med tanke på de  framgångar som svenska företag har haft de senaste 20 åren – mycket tack vare framsynta satsningar inom forskning och utveckling.– Det finns en rad tydliga framgångsexempel, till exempel Gambro, Getinge och Electa. Dessa bolag har medverkat till att vi idag har en stark svensk kompetens inom medicinteknik, säger Olof Berglund.– Idag finns också tydliga signaler, såväl från politiker som från näringslivet, att detta är ett prioriterat område, inte minst forskningsmässigt sett. Det krävs också fortlöpande nya insatser för att inte tappa mark internationellt, säger han.Bra klimat för framgångFörutsättningar för en stark medicinteknisk sektor finns i form av Sveriges väl fungerande sjukvård, starka innovationskraft, och investeringsvilja, menar han. Faktorer som skapar ett bra klimat för nya framgångsrika företag att växa upp, inte minst med STING:s hjälp. Att arbeta inom läkemedelsbranschen och inom den medicintekniska sektorn är dessutom personligt tillfredsställande.  – Det är väldigt belönande att kunna bidra till utvecklingen av produkter som gör faktisk skillnad i människors livskvalitet och bidrar till bättre hälsa, säger han.Läs mer om Olofs tankar som nybliven affärscoach