Tomologic vinnare av två prestigefyllda priser

Ett av STINGs senaste stjärnskott har redan hunnit kamma hem två prestigefyllda priser. Under gårdagen fick Magnus Norberg Olsson, grundare av Tomologic, ta emot två priser, VINN NU och SKAPA priset. Tomologic var ett av tio nystartade företag som fick 300 000 kronor från VINNOVAs och Energimyndighetens VINN NU-program.

Magnus tilldelades samma dag Stiftelsen Skapas pris på 25 000 kronor med motiveringen: ”SKAPA-kandidaten har utvecklat en mjukvara som placerar detaljerna mer optimalt på materialet. På så sätt effektiviseras maskinkapaciteten och produktionstiden minskas, vilket besparar kunden 20 % av detaljkostnaden. Följden blir även minskning av transporter, lägre energiåtgång vid tillverkning samt lägre CO2-utsläpp.Det är juryns bedömning att Algoritm för material- och energibesparing medför en stor miljö- och resursnytta samt har ett verifierat behov på marknaden. Därför väljer juryn att Magnus Norberg Olsson får representera Västra Götaland vid den nationella SKAPA-tävlingen 2009.”Tomologic har utvecklat och patentsökt en skärteknik som kommer att realiseras i en helt ny optimeringsalgoritm där detaljerna placeras på ett väsentligt mer optimalt sätt. Tomologics optimering sparar kunden ofta uppemot 20 % och i det enskilda fall 50 % av detaljkostnaden . Kunderna som använder Tomologics produkt kommer därmed att kunna få väsentligt förbättrade marginaler samtidigt som stora miljövinster åstadkoms för samhället.”Det var självklart väldigt roligt att få ta emot två viktiga priser under samma kväll.Det är ytterligare ett erkännande på att vi har en teknik med stor potential som kommer att ge stora kostnadsbesparingar för våra kunder”, säger en glad Magnus Norberg Olsson.